Är lite mycket just nu

Det är lite mycket just nu så jag har inte hunnit bloggat på ett tag..........Det är en aningen förvirrat........Jag tror att jag har glömt mig själv på en hållplats i långtbortistan (ett sjukt förvirrande land) ska berätta allt sjukt som jag har gjort, sett och varit med om när jag har tid.........befinner mig fysiskt i sthlm förnärvarande... skulle behöva semester....Kan man ta semester från sig själv????

Middag hos syster...

Är hos syster hon ska bjuda mig på mat, så ja tog med en flaska vin. Har även jobbat hela helgen i sthlm. Det var helt ok. På fredagen fick jag kobba ner i Newsbar. Det var väldigt kul. Det var samma tryck som det var på kumlinz när jag jobbade där, fast tryck höll på från 10 på morgonen när mässan öppna till 18 när mässan stängde. det var lite av samma problem som man upplevde då mycket folk på liten yta och hela stället är helt felbyggt. enda skillnaden var att här sålde man också en hel del alkohol. Söndagen var också helt ok. Då var det vinprovning, föreläsarna var samma personer som skriver i tidnngen allt om vin. De är förövrig jätte trevliga. ska jobba om några veckor igen.

I dag ringde från Globen och sa att de vill träffa mig igen. Jag tror att detta går väldigt bra. Skickde min cv på onsdagen fick komma på intervju på fredagen och ringde på måndagen (idag) och vill träffa mig så snart som möjligt. Men vi får se jag känner mig inte hundra på det. eller?? jag är nog bara feg och lat.

Sthlm

Då var man i sthlm. En fredag kväll men krogarna i nyköping får klara sig utan mig denna helg. Ska jobba på mässan lördag och söndag. Men nu sitter jag ensam hos Elin. Hon jobbar sent och Monica jobbar till 19 sen skulle hon till sin mamma i trosa, så hon kommer hem sent. Det gör inte så mycket, jag har varit sthlm hela dagen så det är ganska skönt att bara ta det lugnt. var på en anställningsintervju idag på globen det gick bra, så nu är det bara att vänta på att det hör av sig. Problemet är att jag känner mig väldigt kluven om jag vill ha jobbet. Men det får jag ta tag i när/om det blir aktuellt. Hon frågade var jag såg mig själv om tre år. Jag kunnde inte riktigt svara ärligt på den frgan. Jag svarade med något standard svar om service. Men helt ärligt så har jag ingen aning. Måste nog sätta mig ner och ta tänka igenom lite. 

Ibland....

Ibland så får man verkligen arslet ur vagnen och får saker och ting gjorda. Det är en jävligt skön känsla när man blir av med den där känslan att det är något som man måste göra.

Efter mer än en veckas sjukdom så har jag hämtat mig. Nu börjar jag bli mig själv igen och till helgen blir det Sthlm.............. 

I inlägget..

I inlägget under har jag stulit från falunkuriren. Denna unge måste ha ett sånt undetbart liv. Läs det med glädje.

OBS färstingar fattar ingenting....

Barn är bäst......

Aaron, 6,
leder oss i skogen

- delar med sig av kunskaper från
sommarlägret i orientering och skogsliv


Expert. Med Aaron Norbäck, 6 år, är man trygg i skogen.
Foto: ANNA SIMONSSON
 
FALUN

Ingen kompass och gått vilse i skogen?

Bygg ett tält och vänta på att en gammal tjej går förbi. Har man ingen mat med sig, kan man äta blommor, tipsar Aaron Norbäck, 6, som är nybliven orienteringsexpert.

Aaron Norbäck, 6 år, från Falun har sedan i måndags med 23 andra barn deltagit i ett sommarläger vid sjön Stångtjärn. På Solskolan fick de leka, bada och lära sig orientering.

Vad är orientering?

- Det är när man joggar med en kompass runt en sjö. Och så kan man också gå i skogen.

Aaron berättar att en kompass och en karta är ett måste om man ska hålla på med orientering. Han tar en liten kompass och

guidar oss bland träden:

- Man måste titta på den vita och den röda pilen på kompassen. Den vita pilen pekar mot kallt, den röda mot varmt. Nu pekar den vita mot sjön, det betyder att det är kallt i vattnet, säger Aaron seriöst och går vidare i den röda pilens riktning:

- Vi går mot det varma, men det kan ta lång tid, varnar han.

Samtidigt som vi går mot skogen, berättar han om hur man hanterar de farliga djur man kan träffa på i vildmarken.

Ormar ska man inte bli ovän med, man ska helst stå helt stilla tills de har gett sig i väg. Samtidig bör man sparka lite försiktigt med benen.

Björnar är snälla, men kan vara jobbiga om man klappar dem för hårt. Då är det bara att attackera dem.

- Och så igelkottar! De förstår inte att människor gör sig illa på taggarna.

En av lärarna kommer och förklarar att han måste ta tillbaka kompassen från Aaron.

Hur ska vi hitta tillbaka utan kompass?

- Vi kan göra som rävungar. De följer sina spår i snön tillbaka till mamman. Så gjorde jag när jag var i Sälen.

Men om det är sommar?

- Då bygger man ett tält och väntar tills en gammal tjej går förbi. Man kan äta blommor eller ta med sig en matsäck. Sedan kan man försöka tala med myrorna och fråga dem om vägen tillbaka. Man måste kunna myrspråk och det kan man lära sig här på Solskolan.

Men för att höra myrorna, måste man ha hörselapparat, tror Aaron. Man får inte reta upp myrorna, då spottar de syra och bits. Med fästingarna ska man inte alls prata, de fattar ingenting

Och om man tröttnar, måste man hitta ett djur som man kan rida tillbaka till glasskiosken på, en björn går bra.

Har du lärt dig allt detta här på skolan?

- En del har jag kommit på själv och en del har jag lärt mig här på skolan.


Jag har snor i hela huvudet!!!!

Det här är fan inget skämt. Jag har fan snor i hela huvudet och lite till. Och detta ställer till med problem. För det första hör jag inte ett jävla skit, jag är döv. Detta är inte ett efterstävans värt när man ska svara i telefonen på jobbet. Men man för öva fantasin på hur många olika sett men kan säga, Va? Efter va så kan man säga "en gång till" eller "ursäkta" "Kan du upprepa detta". sen får man hitta på andra repliker som tex. "Du måste tala i luren" du verka ha dålig täckning kan du tala högre" etc.. Slutligen får man ta till "kan du vara snäll och stava det", vilket kan bli jätte pinsamt när de heter Andersson eller helt enkelt försöker säga hej. Och utöver detta lilla handikapp jag har skaffat mig, ser jag ut som om jag knarkar. Vilket får människor att titta lite snett på mig. Men livet går vidare som de säger. Men nu är det fredag inte för att jag kommer orka festa men jag ska möta syrran på fika och ta en kaffe efter jobbet för att sen gå hem och sova. Vi får se helt enkelt. Har lovat att jag ska gå ut imorgon med Lisa och Tessan. Lisa slutar runt ett så jag har sagt att jag ska komma förbi så vi kan gå ut. Tessan slutar nog lite innan det så hon lär redan vara där då. Kan bli kul. Vi får  se. Känner mig inte som världens mest pigga person just nu.  

Jag har funnit ett uppsatsämne

Jag har en längre tig följt en blogg som tillhör en prostituerad kvinna (finns som länk under texten"vi tycker inte lika") Där hon enligt min mening gloriferar prstitution. Hon har en hel del åsikter om feminister, som jag tycker är helt absurda. Detta har dock lett till att jag tror att jag har funnit ett ämne som jag skulle kunna basera min uppsats på. En diskursanalys angående prostitution, med en feministisk teoretisk utgångspunkt. Hade ev tänkt använda buttlers filosfiska tankar rörande kropp och kön eller kanske en radikalfeministisk utgångspunkt. Källorna skulle då bestå av dessa kvinnors bloggar och diskussionsinläg som de själva länkar till. Även om jag inte delar denna kvinnas åsikter så ställer hon en rad intressanta frågor rörande kvinnas sexualitet och samhälligaställning i rellation till mannens men också individens egna val i relatio till socialtkonstruerade moralkakor och lagar. Jag fann en mycket intresant länk på hennes blogg där sexköpslagen diskuteras.

  http://forum.svt.se/jive/svt/thread.jspa?threadID=14011&tstart=0

FAAAAANNNNNN

Jag hatar när detta händer man skriver ett långt inlägg som man har lagt ner sin själ i, och då blir det error och allt bara försvinner!!!!!!!!

RSS 2.0